20. 4. 2024

Pozápasové ohlasy s Mosty u Jablunkova

Inter Petrovice přivítal v rámci uplynulého kola Mosty. Hosté, kteří kolo předtím inkasovali devítku se příliš nepoučili.

Poločasové skóre debaklu nenasvědčovalo

Tento duel měl při pohledu na tabulku jasného favorita – domácí Inter, kterému se vstup do nové sezóny relativně povedl. Naopak Mosty doposud čekaly na vstřelenou branku a měly po dvou zápasech hrozivé skóre 0:9! Od prvních minut vše nasvědčovalo tomu, že Inter potvrdí roli favorita. V prvních 12.minutách se domácí pouze zastřelovali –  Horák, Mrózek, Czyž, D. Chmelař ani Martikán míč do sítě nedostali. Bežela 13. minuta utkání a Inter se mohl hned radovat z úvodní branky po střele Petra Horáka. Toho našel skvělou nahrávkou Jaroslav Martikán a na tabuli svítilo skóre 1:0. Poté se petrovičtí hráči opět zastřelovali. Zhruba po půlhodině hry měly Mosty rohový kop, který propadl až na zadní tyč. Šanci musel hasit až domácí gólman Patrik Chmelař. V 37. minutě utkání a domácí špatně zahráli offside-systém a tohoto zaváhání Mosty využili dokonale. Z levé strany přišel centr, který se po několika odrazech ve vápně podařilo Mostům dopravit do sítě a vyrovnat na 1:1. Skóre se ještě do poločasu jednou změnilo, protože se psala právě 43. minuta a po ose Jaroslav Martikán, Denis Chmelař se míč dostával k Patriku Mrózkovi, který byl při náběhu v šestnácce podražený a sudí ukázal na puntík pokutového kopu. Penaltu Jaroslav Martikán proměnil a vrátil vedení domácím –  2:1. Hosté se osmělili ještě jednou a to ve 44. minutě. Opět chybně zahraný offside-systém a útočník Mostů pelášil osamocený na branku domácích. Vše uhasil brankář Patrik Chmelař a zachránil, tak své spoluhráče od inkasování druhé branky.

Hosté odpadli

Neuplynula ani minuta hry a Patrik Mrózek navýšil skóre. Petr Czyž vyslal pasem do otevřené obrany hostů prvního jmenovaného Patrika Mrózka, který si s míčem za beky poradil a prostřelil gólmana Musila. Ve 49.minutě se Denis Chmelař dostal do pokutového území, kde jej jeden z hráčů Mostů stáhl. Sudímu nezbylo nic jiného, než podruhé nařídit pokutový kop, který Patrik Mrózek proměnil – 4:1.  Drsný úvod druhé půle pokračoval v 53. minutě a opět u toho nechyběl aktivní Denis Chmelař, který z pravé strany hřiště tvrdým přízemním centrem hledal Patrika Mrózka. Ten tento centr minul, ale obránce Mostů František Malik si míč srazil do vlastní sítě – 5:1. Další důležitý moměnt utkání přišel v 56. minutě, kdy šel do dlouhého míče za obranu Petrovic brankář Patrik Chmelař, který se srazil s útočníkem Mostů. Chmelař byl nucen střídat a do brány se postavil Radim Madecký. V 62.minutě se opět zapsal mezi střelce Patrik Mrózek,který zkompletoval hattrick a upravil skóre na 6:1. V 66. minutě se prosadili hosté a snížili na 6:2. Trefil se Jochymek. V 68. minutě se mezi střelce zapsal i střídající Marek Kačinský a vrátil domácím vedení o pět branek – 7:2. Běžela 70. minuta zápasu, kdy zahrával rohový kop D. Stemon, který našel hlavu Patrika Mrózka, a ten rozšířil svůj gólový účet na 4. V 81. minutě svou druhou brankou v zápase upravil Jaroslav Martikán na konečných 9:2. 

 

Ohlasy k zápasu

TJ Internacionál Petrovice

Patrik Chmelař: První půle nebyla odpovídající týmu usilujícímu o postup. Druhá půle byla plně v naší režii a výsledek tomu plně odpovídá.

Autor : Jakub Hradil
29/08/2021