20. 4. 2024

Petrovické derby opět ovládl Internacionál

CANIS I.B třída mužů sk. C, 2021/2022, 16. kolo, st 27.04. 2022, 17:00

 

 TJ Lokomotiva Petrovice

 

TJ Internacionál Petrovice

0:4
(0:2)

⚽ ⚽ ⚽ STATISTIKY

Branky: 6. J. Sznapka , 39. D. Chmelař , 76. P. Horák , 84. R. Dvořák
ŽK: 36. R. Klein , 49. J. Kostura , 71. D. Krul – 48. M. Konderla , 75. R. Dvořák
Rozhodčí: CHÝLEK Martin – KRPEL Lukáš, STANKOV Patrik. .
138 diváků


⚽ ⚽ ⚽ SESTAVY

TJ Lokomotiva Petrovice B
L. Valčík [-] – L. Zetek [-] (55. P. Mazurek [-] ) , J. Kostura [-] (85. T. Lincer [-] ) , A. Ostáš [-] (85. P. Láznička [-] ) , D. Krul [-] – P. Žyla [-] , R. Klein [-] , J. Urban [-] , M. Škuláň [-] , F. Filipek [-] – P. Šuster [-] (59. G. Molnári [-] ) –

TJ Internacionál Petrovice
P. Chmelař [-] – D. Štastný [-] , P. Fic [-] (83. D. Herman [-] ) , J. Sznapka [-] , M. Konderla [-] (61. R. Dvořák [-] ) – P. Czyž [-] , P. Mrózek [-] , J. Martikán [-] , D. Chmelař [-] , M. Brzóska [-] – P. Horák [-] (83. O. Klaban [-] ) –


V rámci dohrávky 16.kola se ve středu 27.4. utkaly dva celky z Petrovic u Karviné. Inter zajížděl do Závady na půdu Lokomotivy petrovického B-týmu. Tabulka a vlastně i podzimní vzájemné střetnutí napovídaly, že favoritem by měli být hosté z Interu.

Neproměněnou penaltu hosté doklepli

Trenér Hanus musel řešit oproti poslednímu duelu s Hnojníkem pár nepříjemností při skladbě základní jedenáctky. Z pracovních důvodu chyběli Kačinský, Lukosz a Szkuta a nemoc zase do hry nepustila brankářského fantoma Madeckého. Toho v bráně zastoupil protřelý Patrik Chmelař, který v základní sestavě doplnil svého bratra Denise. Na utkání nebyl přítomen také trenér Wodecki kvůli pracovním povinnostem.
Kouč Hanus, tedy byl na skládání sestavy sám a jeho kosmetické úpravy vypadaly asi takto. Na stoperu si zahrál vedle Daniela Šťastného tentokrát Marek Brzóska. Kapitán Czyž byl vyslán na levý kraj zálohy.
Tento netradiční post mu od úvodních minut nedělal problémy a sám byl prvním, kdo se ocitl ve velké příležitosti, kterou ale nevyužil. Bránu domácího Valčíka přestřelil. Branková síť v klidu ovšem dlouho nepobyla. Už v 6.minutě se třásla po centru Sznapky. Za obranu se dostal rozběhnutý Fic, jehož nedovoleně zastavil gólman Valčík. Byla nařízená penalta. Tu si vzal na starost Patrik Mrózek. Ten nabídnutou šancí k otevření skóre trestuhodně pohrdl, když trefil brankovou konstrukci. Od ní šel míč ale k dobíhajícímu Jaroslavu Martikánovi (ofic. zápis chybný) a ten míč doklepl do sítě.
Hostující celek byl nadále lepším týmem, ale branková konstrukce i s Valčíkem v bráně byli dlouho proti další změně skóre. O tu se postaral, až ve 39.minutě po „Tiki-Taka“ kombinace v podání tria Czyž, Martikán a Mrózek putoval míč na petrovické pendolino Denise Chmelaře. Má natrénováno z plácků s bráchou Patrikem za barákem, poslal Valčíka na druhou stranu a zakončil s přehledem na – 0:2.
Domácí Lokomotiva, která měla v základní sestavě Ostáše, jako posilu z A-týmu, hrajícího krajský přebor si první příležitost nechala na závěr poločasu. Po faulu kopala Lokomotiva přímý kop z hranice vápna, kde si míč seřídil právě Ostáš. Ten přehodil zeď na přední tyč a celou situaci pro Internacionál musel hasit až samostatně stojící Brzóska na brankové čáře.

Až v poslední čtvrthodině Inter rozhodl zápas

Obraz hry se příliš zásadně nezměnil ani v první části druhého polačasui. Inter stále platil za lepší celek. Domácí postupně vystřídali, kdy nejprve odešel Zetek, jehož místo zaujal velezkušený Mazurek. Čtyři minuty po něm odešel ze hřiště i kapitán Šuster, který pustil do hry hráče širšího A-týmu Molnáriho.
Hru i přes střídání ovládal hlavně Internacionál, který si postupně vypracovával šance navrátilcem Horákem, Czyžem, Martikánem, Mrózkem a Denisem Chmelařem. Ani jeden z nich ve svých příležitostech neuspěl.
V 62.minutě jim mohl ukázat domácí střídající Molnári, jak se zakončuje, kterého zákrokem dne vychytal parádně Patrik Chmelař. Okolo 70.minuty si Fic ve spolupráci s Czyžem a D.Chmelařem vyťukali domácí obranu z levé
strany a vyslali do šance Petra Horáka. Ten ale ještě nevysušil podzimní střelný prach a Valčíkovu hradbu neprostřelil.
O šest minut později, už bylo vše jinak. Slalomová dráha, kterou hráči Lokomotivy připravili pro Denise Chmelaře nepředstavovala žádný problém. A když už D.Chmelař prošel přes všechny tři kužely (hráče) a následně posunul míč na Horáka – mohl se jít radovat. Horák přesnou střelou zvýšil na 0:3.
Utkání v závěru přineslo ještě jeden gólový moment, když centr Klabana dostal míč do sítě Lokomotivy Dvořák a kosmeticky upravil vítězství svého celku na 0:4

Ohlasy k zápasu

TJ Internacionál Petrovice

Patrik ChmelařTohle derby je pro nás vždycky výjimečné. Je na něm spousta fanoušků, podpora rodin a přítelkyň či manželek hráčů. Je super, že jsme vyhráli další derby a pro nás to jsou důležité 3 body do tabulky. I když už máme velkou bodovou propast. stále věříme, že se to na špici tabulky zlomí a někdo z první trojky klopýtne, určitě nebudu lhát, když řeknu, že prozatím, je to naše nejlepší umístění s tolika body, za ty 3 roky, co tady působím. Já osobně jsem rád, že je tady taková parta kluků, co drží při sobě i ve špatných chvílích. Ovšem teď nás čeká hodně těžký zápas v Raškovicích, kterým máme co vracet a kde bychom chtěli i bodovat uvidíme, jak na nás bude tam nahoře hodný.

1.5.22

Autor : JH